Dongguan Haiteng Precision Machinery Co., Ltd.

Nyheter

Facebooks förälder finansierade smet jobb mot TIKTOK
Släpp tid: 2022-04-03 12:35:01  träffar: 13

washington-Facebook' s Moderbolaget Meta anställde ett stort republikanskt konsultföretag till"orchestrate en rikstäckande kampanj"som vill göra människor mot sin rivaliserande tiktok, som ägs av det kinesiska bolaget. Betting, rapporterade Washington Post på Onsdag.

Konsultföretaget, mednamnet riktade seger, kontraherade med dussintals PR-företag i hela USA för att hjälpa"SWay Offentlig åsikt mot TIKTOK", tidningen rapporterade.

The Washington Post erhållit interna e-postmeddelanden från riktade Seger som skisserade en kampanj för att undergräva Tiktok. Företaget använde en blandning av"genuine oro och ogrundade ångest"om Tiktok för att försöka vända offentlig och politisk känsla mot det.

Kampanjen innehåller att placera opinionsartiklar och brev till redaktören i stora regionalanyhetsbutiker, främjande Dubious berättelser om påstådda TIKTOK-trender som faktiskt härstammar på Facebook och trycker på att dra in politiska reportrar och lokala politiker för att hjälpa till att taner sin största konkurrent, sade tidningen.

employees med riktade seger arbetade för att undergräva Tiktok genom att skildra den snabba-growing App"as en fara för amerikanska barn och samhälle", enligt interna e-postmeddelanden som delas med Washington Post.

targeted Victory behöver"get budskapet att medan Meta är den aktuella stansväskan, är Tiktok det verkliga hotet speciellt Som en utländsk ägd app som är#1 i delningsdata som unga tonåringar använder", en direktör för företaget skrev i en e-post i februari, rapporterade Washington Post.

META bekräftas Att det har anställt riktade seger.

"WE tror att alla plattformar, inklusive Tiktok, borde möta en granskningsnivå som överensstämmer med sin växande framgång, sade"talesman Andy Stone i ett uttalande.

zac Moffatt, VD för Riktade seger, sade företaget"manages bipartisan lag på våra kunders vägnar".

"it är den offentliga kunskapen vi har arbetat med meta i flera år och vi är stolta över det arbete vi har gjort,"sa han I ett uttalande.

tiktok sade i ett mailat uttalande att:"we är djupt oroade över att stoking av lokala medier rapporterar om påstådda trender som inte har hittats på plattformen kan orsaka verklig världsskada."

-eleven För år sedan använde Facebook en liknande taktik och blev fångad röd&handed efter det att det anställdes ett framträdande PR-företag för att försöka plantera historier som har kritiserat Google#

39; s sekretesspraxis i ledandenyhetsbutiker.

&in 2018, det anställde Public Relations-företaget definier att göra oppositionsforskning på företaget#&39; s kritiker, i Cluding Billionaire Philantropist George Soros. Företaget#

39; s longtime communications, Elliot Schrage, tog skulden för att godkänna anställning av definiter och liknande företag och lämnade Facebook.


\\n

Tidigare: Vad vi vet hittills om MU5735 Crash

Nästa: Utkast till dokument redo för di...