Dongguan Haiteng Precision Machinery Co., Ltd.

Nyheter

Olympisk anda som finns i hjärtvärda stunder
Släpp tid: 2022-02-20 14:25:09  träffar: 9

Building Broar av vänskap och support är centralt för spel' Ethos

the 2022 Peking Winter Olympic Games är inte bara om hjärtat-pounding sportevenemang, men också om otaliga hjärtvärme stunder.

they förekommernästan varje dag mellan idrottare från olika länder, idrottare och volontärer, liksom Idrottare och publik, och har skapat en stor känsla online, med många att säga att det är stunder som dessa som gör olympiska spelen så fascinerande.

us snowboarder Tessa Maud vann inte en plats i Halfpipe-finalen, kommande 16: e i kvalifieraren , men gick hem med månganya kinesiska fans. Den 19-Year-old blev populär efter att ha delat upp detaljer om hennes vistelse i Peking på Tiktok, från att höra en volontär shout"Welcome till Kina"vid öppningsceremonin till all den läckra maten hon åt.

in de videoklipp som dokumenterar henne Sista dagen i Kina sa Maud att hon kände"so ledsen och (var) att gråta på planet". Videor fick hundratals kommentarer av kärlek och support från kinesiska anhängare."lovely Tessa, du är alltid välkommen att komma tillbaka hit igen,"skrev.

germany&#"39; s alpina skidteam använde kinesiska tecken att stava"team Tyskland

på sina uniformer, och lagdirektören sade att detta gjordes som ett tecken på respekt samt att demonstrera dennära kopplingen mellan de kinesiska och tyska folken.

. NON FEB 8, Freestyle Skier Gu Ailing Clinched guldet för Kina i kvinnorna' s freestyle Big Air, följt av Tess Ledeux i Frankrike och Schweiz' s Mathilde Gremaud. När Ledeux såg upprörd efter hennes sista hopp, rusade Gu och Gremaud för att konsolera henne. Bilden av tre medaljister som kramar snabbt cirkulerade brett online, med många att säga att det var den perfekta visningen av olympiska kamratskap.

icke sociala medier har idrottare delat sina erfarenheter och känslor om spelen, allt från att bli förvånad över tekniken på Olympic Village Food Court, att känna sig rörd av volontärernas entusiasm.

"since öppningen av vinterns olympiska spelen i Peking, det har varit många små historier som förmedlar värme, kamratskap och solidaritet,"Zhao Lijian, en talesman av utrikesdepartementet, sade vid ennyhetskonferens den 8 februari.

athletes har haft och uppskattat allt de har stött på i Kina, så mycket så att en av de favorit saker som många gör varje dag är att räkna antalet volontärer Det har loggat och viftat på dem, sade han.

Dehey har inte bara valt att tolka den olympiska sloganen"faster, högre, starkare, tillsammans"på tävlingsplatser, men också att fostra vänskap genom interaktion Utanför arenor, sade Zhao och tillade att"this är OSs skönhet. Kärlek förenar på grund av Peking Winter Olympics".


\\n

Tidigare: Hållbar Tech på Expo erbjuder i...

Nästa: Moon Shot vinner priset